Abonneer je gratis op Techzine!

Prestaties (systeem)

Met een Qualcomm Snapdragon 810 aan boord, mag van de Sony Xperia Z5 Compact best wat verwacht worden qua prestaties. De Sony Xperia Z5 presteerde niet onverdienstelijk, het lijkt aannemelijk dat het kleine broertje ongeveer evengoed zal scoren. Qua hardware is het werkgeheugen het enige aspect dat echt een verschil kan maken. De Xperia Z5 heeft 3GB, de Xperia Z5 Compact moet het doen met 2GB.

In Geekbench 3 behaalt de Xperia Z5 Compact een heel nette score. Op het moment van schrijven is de score van ongeveer 4700 punten goed voor een plaats in de top drie. De Xperia Z5 behaalde een wat lagere score.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Multicore


In PCMark is het beeld ongeveer hetzelfde. De Xperia Z5 Compact haalt een hogere score dan de Xperia Z5, maar beide toestellen staan in de bovenste regionen.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work performance


Als je kijkt naar de systeemprestaties van Android-toestellen, dan kan je momenteel eigenlijk niet veel beters krijgen dan de Sony Xperia Z5 Compact. Enkel de Samsung Galaxy S6 Edge+ presteert consistent beter. Gezien de specificaties was het natuurlijk te verwachten dat de Xperia Z5 Compact goed zou scoren, maar het blijft toch indrukwekkend om te zien dat dit kleine apparaatje de vloer aanveegt met verscheidene toppers.