2min

Tags in dit artikel

,

Camera en geluid

Camera en geluid zijn twee aspecten waar LG de nadruk op legt met de V40. Niet voor niets dus dat het bedrijf uitpakt met vijf camera’s, drie achteraan en twee vooraan. Achteraan gaat het om een klassieke RGB-lens, een telefotolens en een ultrabreedhoeklens. Vooraan vinden we een standaard- en breedhoeklens terug. Die laatste is vooral handig wanneer je een selfie wil maken met een (grote) groep mensen of meer van de omgeving op je zelfportret wil tonen. De set-up achteraan is identiek aan die van de Mate 20 Pro, maar die laatste presteert toch nog beter, vooral in slechte lichtomstandigheden. De drie verschillende lenzen bieden heel wat flexibiliteit, waardoor de V40 zich in de meeste omstandigheden prima uit de brand slaat, maar het resultaat is net niet op het niveau van Huawei of Samsung.

Camerasoftware

LG probeert dat goed te maken in de software. Persoonlijk zijn we fan van het ietwat Spartaanse uiterlijk van de camera-app op de V40. Die biedt heel wat mogelijkheden, zonder je te overdonderen. De app herkent ook wat je aan het fotograferen bent, zodat je de instellingen op basis daarvan kan optimaliseren.     Met Triple Shot maakt LG het mogelijk om met elk van de drie camera’s afzonderlijk een foto te maken van dezelfde scène. Vervolgens kan je er de beste uitkiezen of de foto’s achter elkaar zetten in een animatie die op je onderwerp inzoomt. Een leuke functie om mee uit te pakken op sociale media, maar voor ons werkte het niet goed genoeg om het gimmick-gehalte te overstijgen. Ciné Shot vonden we dan wel weer leuk om mee te spelen. Daarmee kan je één element van je foto laten bewegen en de rest van het beeld bevriezen. Denk bijvoorbeeld aan een wapperende vlag, draaiende windmolens of een voorbijrijdende auto.

Boombox

Op vlak van audio tekent de Quad DAC, die voor het eerst op de V20 werd geïntroduceerd, opnieuw present. Een DAC (digital-to-analog converter) neemt een digitaal signaal en zet dat om in een analoog signaal voor een koptelefoon of luidspreker. Het idee is om het analoge signaal te creëren met zo min mogelijk toegevoegde ruis of vervorming, wat uiteraard de audiokwaliteit ten goede komt. De luidspreker beschikt dan weer over dezelfde Boombox-functie als de G7, die de behuizing van de telefoon als een resonantiekamer gebruikt om de bassen te versterken. Zo hoor je niet alleen de bas, maar voel je hem ook als je de telefoon vasthoudt. Leg je de V40 op een tafel, dan worden de trillingen doorgegeven om het geluid verder te versterken. Het klinkt allemaal als mooie praatjes, maar je merkt echt het verschil. De audio op de LG V40 is een pak beter dan bij de rechtstreekse concurrenten.