Abonneer je gratis op Techzine!

Uiterlijk, installatiegemak, nader bekeken

Uiterlijk


Als je naar deze koeler kijkt dan zie je een strak maar simpel disign. Er is niet veel aan het uiterlijk gedaan zoals we weleens eerder hebben gezien bij de Cooler Master V8. Desondanks is het een mooi ontwerp. Er is gebruikgemaakt van koper en aluminium, een combinatie die we wel vaker zien. Er zijn vier heatpipes die vanaf de cpu naar het blok lopen waar ze door aluminium lamellen lopen en zo hun warmte afgeven.


Installatiegemak


De koeler installeren op een Intel socket moederbord gaat middels twee beugels en een tussenboompje. De twee beugels bevestig je op je moederbord met push-pins, wat overigens vrij makkelijk gaat. Hoe (in welke richting) je de beugels wilt bevestigen kan je zelf beslissen, dus is afhankelijk hoe de koeler het beste past in je behuizing.
Bij een AMD moederbord wordt gebruikgemaakt van het hefboomsysteem zoals bij alle AMD-koelers.


Nadat je het koelblok bevestigt hebt op je moederbord is de fan aan de beurt. De fan zit met twee klipjes vast die aan beide kanten om het koelblok heen gaan. Heel makkelijk dus, dacht ik….
Als het koelblok eenmaal in je behuizing zit is er (in mijn geval) niet zoveel ruimte meer over aan de kant van de behuizing, en daardoor kan je er niet zo goed meer bij. Hoewel Cooler Master zegt dat je de fan pas later moet installeren zou ik (zeker bij een mini tower) toch eerst de fan installeren.


Nader bekeken


Hoewel het een makkelijk in te bouwen koeler is, is er toch een minpuntje. Namelijk de beugels waarmee de fan vastzit aan het koelblok. Het lijkt eenvoudig, en dat is het ook. Maar als het koelblok eenmaal in je pc zit, is er niet veel ruimte meer over voor je handen als je de beugels om het koelblok heen wilt doen.

Krappe ruimte tussen koeler en behuzing