2min

Tags in dit artikel

DiskStation Manager 2.3


De bijzondere instellingen en functies zal ik even uitlichten voor jullie. De toepassingen van de NAS zal ik op de volgende pagina uitlichten.

Broncontrole


Broncontrole biedt de mogelijkheid het CPU-gebruik, geheugengebruik, netwerkgebruik en volumegebruik te controleren. Het systeem begint gegevens te verzamelen wanneer je broncontrole opent en de gegevens worden verwijderd wanneer de pagina wordt afgesloten. De brongegevens die in het verleden verzameld werden, worden niet opgeslagen. Dat het loggen dus niet doorgaat als je niet kijkt vind ik jammer. Ik begrijp dat het ook wat kost om constant te loggen, maar geef dan in elk geval de optie.

Netwerk, Jumbo Frame instelling.


Met Jumbo Frames kan je zelf bepalen hoe groot de TCP/IP pakketten worden. Het voordeel zou zijn dat je minder overhead hebt met 9000 bytes pakketten dan met standaard 1500 bytes pakketten en dus een hogere snelheid. Het nadeel is dat alle apparatuur dit moet ondersteunen, over het internet gaat het dus niet lukken, maar op een intern bedraad netwerk wel. Internet2 gebruikt standaard Frames van 9000 bytes. Dat de NAS deze optie ondersteunt is dus een pluspunt.

Berichtgeving


Het is mogelijk om door SMTP-serverinformatie, e-mailadressen en zelfs SMS in te voeren om meldingen te ontvangen via e-mail of SMS als het systeem een fout of een wijziging detecteert in de status, zoals een verloren verbinding, een mislukte actie, een wijziging in het gedrag van de ventilator, een opslagvolume dat bijna geen vrije ruimte meer heeft, etc.

Dynamic DNS


Dankzij DDNS kan je makkelijk te onthouden namen gebruiken om op de NAS te komen via je webbrowser. De NAS logt zelf in om te kijken welke naam je hebt gekozen bij je DNS en mocht je IP-adres veranderen geeft hij deze ook door.

Internet & routing


De NAS is direct met het internet te verbinden en kan ook als firewall fungeren. Met een extra LAN aansluiting via USB kan je het internet delen met je netwerk.

Een volwaardige router is wel wat uitgebreider in de opties en je hebt standaard dus geen extra LAN aansluiting. Deze optie is wellicht beter geschikt voor de DS1010+ deze heeft namelijk standaard 2 netwerkkaarten. Mocht je met deze functionaliteit in het hoofd op een router willen besparen dan zal je dus een USB-LAN apparaat erbij kunnen kopen, alsnog goedkoper dan een complete router.