1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De krant The Wall Street Journal heeft naar eigen zeggen de hand weten te leggen op een vertrouwelijk document, waaruit zou blijken dat de Europese Commissie aan Microsoft aangeeft dat het aanbieden van delen van de broncode niet genoeg is om boetes te ontlopen.

Volgens de krant vindt er achter de schermen een enorme strijd plaats, aangezien Microsoft een boete van twee miljoen euro per dag in het vooruitzicht is gesteld door de Europese Commissie.

Het bedrijf stelt publiekelijk dat het alle medewerking verleent aan de Europese Commissie, maar uit het document zou blijken dat de EC aangeeft dat de broncode zo goed als onbruikbaar is. Dat oordeel komt overigens van Neil Barrett die als waarnemer is aangesteld door bedrijven als IBM, Oracle, Sun en Novell. Volgens hem kan niemand wijs worden uit de protocollen die door Microsoft zijn geleverd.

De Europese Commissie was toch al niet blij met Microsoft’s besluit om het openbaar maken van de broncode in een persconferentie naar buiten te brengen. De leden van de EC voelden zich daardoor enigszins gepasseerd door de softwaregigant. Het is afwachten of de EC nu ook de publiciteit gaat kiezen en dat de strijd in alle openbaarheid zal worden voortgezet, of dat beide partijen alsnog achter gesloten deuren tot een compromis gaan komen.