2min

Tags in dit artikel

, , ,

The Open in Liverpool is een van de bekendste golftoernooien ter wereld. NTT Data probeert met technologie de sport aantrekkelijker te maken en de fanbeleving tijdens The Open te verbeteren. Dat gebeurd in stapjes waarbij men elk jaar innovaties toevoegt aan het golftoernooi. Uiteindelijk is golf nog steeds een traditionele sport, dat kan je niet ineens op de schop te nemen. Techzine bracht een bezoek aan het golftoernooi en bekeek de technologie.

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of een andere dienst.

Tijdens The Open beschikt de organisatie onder meer over een digital twin van de golfbaan waarop alle vorderingen van de spelers in vrijwel real-time zijn te volgen. De digital twin gebruikt op dit moment voornamelijk camerabeelden als sensoren om data te genereren. Zo houden camera’s bijvoorbeeld de locatie van de golfballen bij. 

De digital twin is de afgelopen jaren al enorm verbeterd, waardoor steeds meer data automatisch kan worden gegenereerd. De data kan vervolgens worden gebruikt om sneller videomontages te maken en beelden te tonen op de schermen die langs de baan staan. Ook kunnen mensen thuis sneller beschikken over actuele beelden van het toernooi.  Via een app kunnen bijvoorbeeld beelden van hun favoriete speler worden aangeboden. De komende jaren zal deze omgeving ongetwijfeld nog veel beter worden. 

Zoals gesteld is golf nog redelijk traditioneel dus alle analyses gebeuren nu nog van buitenaf. De golfbal en de golfclubs zijn nu nog vrij van sensoren, of dat ooit veranderd moet de toekomst uitwijzen. In deze aflevering plaatsen wij deze technologische ontwikkelingen in perspectief tot bijvoorbeeld de SailGP, Formule 1, het voetbal en de Tour de France. Dat zijn sporten waar men ook druk bezig is met technologie om het voor de fans aantrekkelijker te maken. 

Eerdere afleveringen van Techzine Talks:

Meer afleveringen

Techzine Talks seizoen 3

Techzine Talks is alweer toe aan zijn derde seizoen. Coen en Sander zijn medio 2021 begonnen met deze enterprise IT podcast en hebben in 2022 elke week de luisteraars geïnformeerd over de laatste IT-actualiteit, informatie rondom techevents of middels diepgang over IT-trends. Ook in 2023 gaan we door met deze zakelijke enterprise IT podcast. Je kan elke week een nieuwe podcast van ons verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later.

We hopen uiteraard op jullie steun als luisteraar! Door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Ook staan we open voor feedback en kan je onderwerpen insturen per e-mail.