2min

Verschillende bedrijven praten sinds kort over de introductie van zogenaamde AI-pc’s. Dit zijn pc’s die voorzien zijn van een speciale chip waarin AI-taken efficiënt kunnen worden afgehandeld. Onder meer Intel, AMD, Nvidia, HP, Lenovo en Dell hebben hier al hun licht over laten schijnen. De grote vraag is natuurlijk, gaan die AI-pc’s zorgen voor een revolutie in de pc-markt of is het een hype die volgend jaar is overgewaaid?

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of een andere dienst.

Dat computers voorzien gaan worden van chips die efficiënt AI-taken kunnen afhandelen bestaat geen twijfel over. Er is echter nog wel wat twijfel over welke AI-toepassingen hier nu precies gebruik van gaan maken. Alle AI-aankondigingen die tot op heden zijn gedaan worden vooral uitgevoerd in datacenters, voornamelijk bij grote cloudproviders. Met de opkomst van AI-pc’s zal er ook zogeheten lokale inferencing aan toegevoegd worden. Dat wil zeggen, pc’s gaan bepaalde AI-taken overnemen. 

In deze aflevering van Techzine Talks bespreken we hoe dit er precies uit kan zien, hoe de verschillende partijen erin staan en of dit nu een succes wordt of toch vooral een hype gaat zijn.

Eerdere afleveringen van Techzine Talks:

Techzine Talks seizoen 3

Techzine Talks is alweer toe aan zijn derde seizoen. Coen en Sander zijn medio 2021 begonnen met deze enterprise IT podcast en hebben in 2022 elke week de luisteraars geïnformeerd over de laatste IT-actualiteit, informatie rondom techevents of middels diepgang over IT-trends. Ook in 2023 gaan we door met deze zakelijke enterprise IT podcast. Je kan elke week een nieuwe podcast van ons verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later.

We hopen uiteraard op jullie steun als luisteraar! Door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Ook staan we open voor feedback en kan je onderwerpen insturen per e-mail.