2min

Tags in dit artikel

, ,

Het idee
Nog geen 10 dagen geleden kwam Koen met het idee een pixeltown project te starten in G&W. Na het brainstorm topic waarin het idee wat meer vorm kreeg is uiteindelijk op vrijdag 21 mei het officiële ” [PROJECT] Tweakzone Stad” topic geopend dat in de eerste dagen een stormloop van reacties aanmeldingen en creativiteit op gang bracht. Zoveel zelfs dat 2 dagen later het eerste topic uit 750 reacties bestond en het voor het overzicht tijd werd “[PROJECT] Tweakzone Stad – deel 2” te starten. Zelfs tijdens deze dagen waarop menig member hard aan het zweten is om zijn examens te halen loopt het topic nog steeds als een trein. Het mag duidelijk zijn dat het project dus een enorm succes is gebleken en daardoor zeker aandacht verdient op de frontpage.

Doel van het project
De bedoeling van het project is dat iedereen die mee doet een onderdeel van de stad maakt, dit kan zijn een woning maar ook bijvoorbeeld een park. Uiteraard zitten hier wel wat regels aan verbonden, de creaties moeten o.a. op pixelbasis getekend worden. Verder moeten ze allemaal in isometrisch perspectief gemaakt worden, degene die wel eens RollerCoaster tycoon of SimCity hebben gespeeld zullen wel weten hoe dat er uit ziet. Verder is het de bedoeling dat iedereen zijn inzending aanlevert op de standaard template die in de startpost van het topic staat. Om ervoor te zorgen dat een huisje niet even groot wordt als een wolkenkrabber is als regel gesteld dat 5 pixels een meter is.

Eindresultaat
Uiteindelijk zal de TweakzoneTown-crew alle creaties die geschikt zijn om in de stad op te nemen in een groot stratengrid plaatsen waardoor er een echte stad ontstaat. Het eindresultaat hiervan zal te zijner tijd ook hier op de frontpage verschijnen. Maar voorlopig is het nog niet zover en is er nog alle tijd om ons te komen helpen TweakzoneTown tot een heus metropool te laten uitgroeien.

Linkjes
Pixeltown idee?
[PROJECT] Tweakzone Stad
[PROJECT] Tweakzone Stad – deel 2

De starttemplate