2min

Tags in dit artikel

, ,

De rol van Knox in de Open Economy

Een Open Economy brengt met zich mee dat mensen relatief vrij tussen organisaties bewegen. Op zich is dat dus een goede zaak zegt Nick Dawson, maar er zijn simpelweg ook dingen die absoluut niet buiten de organisatie bekend mogen worden. Om dit toch te kunnen faciliteren, heeft Samsung met Knox een platform waarmee je deze scheiding kunt maken. Met andere woorden, het is mogelijk om layered security aan te brengen binnen het apparaat.

Bij Knox gaat het volgens Dawson om zowel depth (het goed onderhouden van de functionaliteit) als breadth (het uitbreiden van de doelgroep, van zakelijk naar consument). Educatie is ook erg belangrijk op dit punt. Het is van nature geen enorm ‘sexy topic’ maar wel een belangrijk onderwerp, voor iedereen. We kunnen binnenkort campagnes verwachten die Knox op een heel andere manier uit gaan proberen te leggen.


Nick Dawson, Global Director Knox

Dawson vindt dat een platform zoals Knox met name positief naar voren moet treden. Als gebruiker moet je niet continu tegen de termen block, deny, prevent aanlopen bij het gebruik van je apparaat. Het zou veel meer moeten gaan over enable, provide en andere positieve termen. Hij zegt letterlijk: “If you try to stop things from happening, they will find a way”. Hiermee doelt hij op de neiging van werknemers om een manier te vinden om toch juist die niet-toegestane app of dienst te gebruiken. Volgens het rapport geeft zo’n 70 procent van de ‘millennials’ toe dit te doen.

Knox is volgens Dawson al klaar voor alles wat de Open Economy op dit moment vraagt van een mobiel beveiligingsplatform. Doordat het meerdere containers kan aanmaken op een en hetzelfde device, is het mogelijk om bij meerdere bedrijven tegelijkertijd als freelancer te werken en ook nog een privé-container te hebben, in de vorm van SecureFolder. Op dit moment is er een limiet van drie containers, maar die kan er volgens Dawson vanaf gehaald worden. Je zou in theorie dus voor nog meer opdrachtgevers tegelijkertijd kunnen werken. Dat zal in een Open Economy zoals voorspeld door het rapport dat Samsung heeft uitgebracht zeker voor gaan komen.

Naast deze technische aspecten, zitten er uiteraard ook nog enkele niet-technische aan het concept van de Open Economy, bijvoorbeeld de rol die Human Resources moet spelen in deze transitie en hoe met name grote bedrijven dit in een jaar of drie kunnen bereiken. Voor onze doeleinden zijn die onderdelen wat minder interessant. Wil je daar ook graag meer over weten, dan verwijzen we je naar de website van Samsung.