Firefox-OS begint vorm te krijgen, test het zelf

Apps & Software
Firefox-OS begint vorm te krijgen, test het zelf

Eerder deze maand werd al bekend dat Firefox OS, het mobiele besturingssysteem van Mozilla, begin 2013 voor het eerst gebruikt gaat worden op goedkope smartphones in Brazilië en dat de telecomoperators in de rij staan om het mobiele besturingssysteem te gaan gebruiken.

Er is echter ook goed nieuws voor de mensen die hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen of ontwikkelaars die nu al willen starten met het ontwikkelen van apps voor Firefox OS. Je kan het op HTML5 gebaseerde besturingssysteem namelijk downloaden en installeren op elke normale Windows, Linux of Mac-computer.

Het werkend krijgen van Firefox-OS op een normale computer is geen kwestie van drie keer klikken maar voor veel enthousiastelingen en webontwikkelaars is het een makkie. Mozilla heeft kant en klare builds klaar staan om het nieuwe mobiele besturingssysteem te testen.

Je kan de Firefox OS builds hier downloaden en vervolgens kan je de uitleg hoe je het werkend krijgt op een normale computer vinden in de Gaia Hacking Wiki.