1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google+ lijkt ongeveer een maand na de release al op zijn retour te zijn. Volgens Experian Hitwise, een bedrijf dat internetverkeer in kaart brengt, werd Google+ in de afgelopen week minder gebruikt dan de week daarvoor. De grote interesse voor de service lijkt dan ook al te zijn vervlogen.

Google+ wist aan te vangen met mooie statistieken, maar deze week worden de cijfers voor de eerste keer niet hoger. In de vierde week na de release van het sociale platform is het aantal bezoekers iets gedaald, van 1,86 miljoen naar 1,79 miljoen. Drie procent is een klein verlies, het alarmerende zijn de statistieken over de gebruiksduur van Google+, welke in de vierde week na de releae met 10 procent daalde.

Hoewel de cijfers slecht nieuws zijn, is het doek nog lang niet gevallen voor Google+. De service zag sinds haar release een indrukwekkende groei en wist daarmee alle verwachtingen te overtreffen. De komende tijd moet echter wel duidelijk gaan worden of Google+ een blijvertje wordt, of dat ook Google’s derde poging om de sociale markt te betreden gaat uitdraaien op een mislukking.