2min

Tags in dit artikel

, , ,

Dick Costolo, CEO van microblogdienst Twitter, ontkent dat zijn bedrijf het internet zal censureren. "Onze houding en ons beleid ten aanzien van de content op Twitter is niet veranderd", aldus de topman.

Costolo deed zijn uitspraken op een mediaconferentie dat georganiseerd was door AllThingsD. De CEO van Twitter reageerde met zijn uitspraak op het verwijt dat zijn bedrijf het internet wil censureren. De microblogservice kondigde vorige week aan dat het de tweets van sommige gebruikers in bepaalde delen van de wereld aan banden wil leggen. Door deze geografische filtering zijn de tweets van deze persoon in bepaalde delen van de wereld niet te lezen.

Costolo verdedigde gisteren op de conferentie zijn beleid. Volgens de CEO is er geen sprake van censuur. Als een overheid eiste dat een tweet van een gebruiker werd verwijderd, was het alleen mogelijk om dit bericht wereldwijd te blokkeren. Door het nieuwe beleid is Twitter in staat om het blokkeren van deze tweet aan een geografisch gebied te koppelen. Dat betekent dat de tweets van deze persoon enkel ontoegankelijk zijn in een bepaald land. Zijn followers wereldwijd kunnen zijn berichten wel gewoon zien en lezen. Volgens Costolo is dat niet hetzelfde als censuur.

De topman zegt dat het bedrijf niet actief tweets zal gaan blokkeren. "Het is puur een reactieve mogelijkheid", aldus Costolo. Het blijft noodzakelijk dat er een legitiem verzoek wordt ingediend alvorens er tweets van gebruikers verwijderd of geblokkeerd worden. Twitter zal deze regels niet versoepelen. "We willen Twitter zo transparant mogelijk leiden", zo eindigt de CEO zijn betoog.