2min

LinkedIn geeft in een blog aan dat het al geruime tijd intensief samenwerkt met Microsoft om de diensten van het bedrijf goed te integreren in Office 2013. De bedoeling is dat je straks met één klik alle LinkedIn informatie van je contacten kan bekijken in Outlook 2013.

Voorheen moest er een losse plugin (soort mini applicatie) worden gedownload om sociale netwerken te kunnen integreren met Outlook. Dit hoeft vanaf Office 2013 niet meer, vanaf deze versie hoef je alleen nog maar in te loggen op LinkedIn en het werkt.

Bij je contacten krijg je vervolgens uitgebreide informatie te zien van deze personen. Zoals hun laatste berichten op het zakelijke sociale netwerk maar ook foto’s en een kort overzicht van hun CV.

LinkedIn geeft ook aan dat het nog een extra applicatie in ontwikkeling heeft voor de Office App Store. Hierdoor komen nog meer LinkedIn functionaliteiten beschikbaar in Office 2013. Meer details over deze applicatie werden niet gegeven, binnen enkele weken zegt het sociale netwerk meer informatie vrij te geven hierover.

Microsoft had zelf al aangekondigd dat Office 2013 een stuk socialer zou worden. Om te beginnen worden zowel Skype (bellen via internet) en Yammer (zakelijk sociaal netwerk zoals Facebook maar dan alleen voor jou en je collega’s), geïntegreerd in het nieuwe Office pakket. Nu is ook duidelijk geworden dat andere sociale netwerken de ruimte krijgen voor een goede integratie. Aangezien Microsoft ook nauw samenwerkt met Facebook voor verschillende diensten, zoals zoekmachine Bing. Is de kans aanwezig dat ook integratie met Facebook zal worden gerealiseerd op een zelfde manier als LinkedIn. Hierover is echter nog niets bekendgemaakt.