2min

The Guardian was de eerste met het bericht dat de nieuwe iPhone in september op de markt zal komen. Nu melden verschillende Amerikaanse media dat Apple op 12 september de nieuwe iPhone zal presenteren. Zij baseren zich op bronnen en nog niet op een uitnodiging van Apple.

Het is dus niet de eerste keer dat de lancering van de nieuwe iPhone wordt verwacht in september in plaats van in oktober waar iedereen eerder vanuit ging. Apple zou de lancering dus mogelijk een maand naar voren hebben gehaald. Als we tenminste de New York Times, Reuters en iMore mogen geloven.

De nieuwe iPhone zou naar verluidt ook een groter scherm krijgen, de meeste berichten hierover wijzen op 4,3 inch. De resolutie van het scherm zal waarschijnlijk 1136×640 pixels worden. Verder lijkt Apple de iPhone-connector te hebben verkleind, naar verluidt om ruimte te maken voor een hoofdtelefoon aansluiting. Gisteren dook een ontwerp op van de mogelijk nieuwe iPhone die door een Chinese reparateur in elkaar was gezet met reserve onderdelen.

Tot slot gaat er mogelijk ook een kleinere iPad komen van ongeveer 7 inch. Het gerucht over een kleinere iPad gaat nu al jaren de ronde en veel mensen geloven niet meer dat Apple ooit met een kleiner model gaat komen. Toch zijn zowel iMore, Bloomberg als de WSJ ervan overtuigd dat Apple met een kleine iPad gaat komen, mogelijk tijdens de presentatie op 12 september.

Bij Apple zelf is het vooralsnog erg stil en het bedrijf heeft nog niets aan te kondigen. Waardoor het moeilijk is om alle geruchten op waarheid in te schatten. Het zegt in elk geval wel iets dat veel verschillende grote Amerikaanse kranten van verschillende bronnen dezelfde informatie krijgen.