1 min

SUSE neemt de Kubernetes-startup Rancher Labs over, om zijn portfolio zakelijke Linux -oplossingen en cloud-tools verder uit te breiden. Ook wil het op deze manier een serieuze concurrent voor Red Hat worden

Met de overname krijgt de open source-gigant een softwareplatform in handen dat bedrijven helpt eenvoudiger grote Kubernetes-omgevingen op te zetten en te beheren. Rancher Labs levert naast het hiervoor benodigde softwareplatform ook ondersteunings- en andere zakelijke diensten.

Combinatie

De combinatie tussen de diensten van SUSE en Rancher Labs creëert daarnaast één van de grootste aanbieders van een open-source cloudgebaseerd tooling-ecosysteem. SUSE brengt hiervoor zijn open-source editie van zijn zakelijke Linux-distributie in en Rancher Labs zijn softwareplatfom onder een gratis licentiemodel. Daarnaast zorgt de overname ervoor dat Rancher Labs zijn Kubernetes-platform sneller kan doorontwikkelen.

SUSE gaat na de overname de producten van Rancher Labs aanbieden via zijn eigen mondiale partnernetwerk. Dit moet het bedrijf volgens experts vooral meer omzet gaan opleveren.

Concurrentie voor Red Hat

De overname van Rancher Labs en diens softwareplatform moet daarnaast stevige concurrentie brengen voor Red Hat. Vooral voor alles wat met Kubernetes te maken heeft. Red hat is op dit moment hiervoor zeer actief met zijn RHEL-distributie en Kubernetes-platform Red Hat OpenShift.

SUSE betaalt naar verwachting tussen de 600 miljoen en 700 miljoen dollar (530 miljoen tot 618 miljoen euro) voor Rancher Labs. De overname moet in oktober helemaal rond zijn.