Abonneer je gratis op Techzine!

Ilse media, eigenaar van websites als ilse.nl, startpagina.nl en nu.nl, heeft kieskeurig.nl gekocht. Kieskeurig.nl is de grootste vergelijkingssite van Nederland, waarop consumenten naast producten vergelijken ook hun persoonlijke ervaringen over producten kunnen delen. De hoogte van het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Kieskeurig kent eenzelfde soort geschiedenis als online handelsplaats marktplaats. De site werd zeven jaar geleden opgericht door Janet Sellis en Henri Hoetink, maar is momenteel een bedrijf met 25 personeelsleden en een omzet van meer dan twee miljoen euro in 2005. De site trekt momenteel 120.000 unieke bezoekers per dag en heeft een database van 75.000 producten. Alhoewel beide oprichters na de overname betrokken zullen blijven bij het bedrijf, gaat Bert Wiggers de directie voeren. Wiggers is momenteel verantwoordelijk voor Startpagina.nl en nu.nl.

Volgens ilse media past de overname goed in het beleid van het bedrijf, waarin het consumenten met haar websites naar de meest relevante websites wil leiden. Wat betreft kieskeurig.nl zal dat het doorverwijzen naar de beste producten en de laagste prijzen zijn. Uit onderzoek van ilse media blijkt verder dat consumenten zich voorafgaand aan een aankoop in een winkel eerst goed willen oriënteren op het internet. Kieskeurig speelt daar volgens het bedrijf een grote rol in, aangezien consumenten nauw betrokken zijn bij de site.