Abonneer je gratis op Techzine!

Philips gaat tijdens IFA lichtgevende kleding dragen. Phillips hoopt door deze kleding te dragen, de show te stelen op de computerbeurs ITA.

Vorig jaar had Phillips tijdens de consumentgerichte computerbeurs IFA al prototypen van de Lumalive-textielproducten bij zich. Dit jaar heeft Phillips dus een geupgrade product bij zich, aangezien de leds nu compleet in de kleding zijn ingevoerd. Naar Phillips zeggen zonder concessies te doen aan de zachtheid, de voering en het comfort van het kledingstuk.

Om te bewijzen dat de zogenoemde Lumalive technologie klaar is om in massaproductie te nemen zullen de medewerkers van Phillips deze kleding dragen. Je kan vanalles doorvoeren in deze Luma-leds, denk hierbij aan logo’s en reclameboodschappen, maar ook gewone boodschappen kunnen erin gezet worden.

De Lumalive technologie is niet alleen beschikbaar voor kleding, ook meubelstukken kunnen van de techniek voorzien worden. Philips heeft de kleding zo ontworpen dat deze in de was gedaan kan worden, de batterijen afneembaar zijn en de leds gemakkelijk te verwijderen zijn.