Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft de rechtzaak om de merknaam Gmail verloren van Daniel Giersch, de oprichter van G-mail. Dit houdt in dat Google niet langer de naam Gmail mag gebruiken voor haar e-mail dienst in Duitsland.

Google was in hoger beroep gegaan tegen dit vonnis alleen is dit afgewezen door het Hanseatischen Oberlandsgericht uit Hamburg. Giersch is vier jaar eerder begonnen met een e-mail dienst onder de naam G-mail. Volgens de rechtbank schendt Google de rechten van Giersch in Duitsland, het is voor Google niet meer mogelijk om verder te procederen.

Dit is niet de eerste keer dat Google een rechtzaak over Gmail verliest. Eerder verloor Google al rechtzaken in Oostenrijk en Engeland en werd Google gedwongen de naam te verandere in Googlemail. De advocaat van Giersch noemt de overwinning legendarisch aangezien de meeste mensen het procederen tegen zo’n groot bedrijf financieel en psychisch niet lang volhouden.

Giersch is echter nog niet klaar met Google, hij heeft Google in Zwitserland ook aangeklaagd. Giersch krijgt als schadevergoeding voor de rechtzaak in Duitsland 5000 euro. Giersch zegt zelf "Ik wil mijn idee voor een open mailsysteem realiseren. Ik heb het al vaker gezegd dat ik mijzelf en/of de naam nooit zal verkopen!"