Personio, een leverancier van HR-softwareoplossingen, introduceert zijn Workflow Automation-oplossing voor het automatiseren van HR-workflows. Daarnaast heeft het bedrijf ook een nieuwe grote investering ontvangen.

De nu gelanceerde Workflow Automation-tool van Personio moet orde brengen in het gebruik van applicaties door HR-medewerkers. Bedrijven gebruiken nu gemiddeld meer dan 40 verschillende applicaties voor het onderbrengen van HR-gegevens of data die te maken heeft met medewerkersprocessen.

Het bijhouden van deze applicaties kost veel tijd en mankracht, dus is het automatiseren van workflows hiervoor een handige oplossing. Toch hebben bedrijven, Personio mikt daarbij vooral op mkb-bedrijven, niet de juiste bronnen, technische expertise of mankracht voor het bouwen van hun eigen geautomatiseerde HR-workflows.

Introductie Workflow Automation

De nu gelanceerde tool van Personio moet deze applicatiefragmentatie tot een minimum beperken. De software automatiseert alle medewerkersprocessen voor alle applicaties en teams binnen een organisatie. Denk daarbij onder meer aan veranderingen omtrent ontslagen, teamveranderingen, promoties, locatiewijzigingen en verzoeken voor ziekteverlof. De tool helpt al deze vaak handmatig uitgevoerde processen automatisch te verwerken en te stroomlijnen, zodat vertragingen en het hebben van verkeerde informatie worden weggenomen. Dit betekent meer anders te besteden tijd voor HR-teams, managers en de medewerkers zelf.

Investeringsronde

Naast de introductie van Workflow Automation, maakte Personio ook bekend een nieuwe grote investeringsronde te hebben volbracht. In totaal leverde deze ronde bijna 234 miljoen euro (270 miljoen dollar) op. De financieringsronde werd geleid door Greenoaks Capital Partners en met deelname van Altimeter en Alkeon Capital. De totale waarde van Personio is nu bijna 5,5 miljard euro (6,3 miljard dollar).

Personio wil naar eigen zeggen het opgehaalde kapitaal gaan inzetten om zijn productenportfolio verder door te ontwikkelen en marktleider op het gebied van people workflow automatiseringssoftware te worden. Ook wil de HR-softwarespecialist het geld gebruiken om zijn langetermijnstrategie verder vorm te geven.