1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Rupert Murdoch, mediamagnaat en miljardair, en eigenaar van onder andere The Wall Street Journal, New York Post en Londen Times heeft laten weten dat hij vindt dat bedrijven als Google, Microsoft en Ask.com allemaal dieven zijn.

Murdoch vindt dat bedrijven als Google dieven zijn doordat ze met diensten als Google News hun geld mogen verdienen. Murdoch heeft aangegeven dat als het aan hem ligt dat er vandaag nog een einde komt aan dit soort praktijken.

Bij Google News zie je een verzameling links naar nieuwsberichten van andere sites. Via deze links kunnen gebruikers heel gemakkelijk en snel naar verschillende nieuwsberichten doorklikken. Dat dit soort diensten gratis zijn vindt Murdoch niet kunnen.

Murdoch is druk bezig met een systeem om bezoekers te laten betalen om nieuws te kunnen lezen. Zodra het systeem operationeel is, wil hij zijn nieuwsberichten afsluiten voor diensten als Google News.

Murdoch vindt het onzin als mensen denken dat diensten zoals Google News onder de regels van ‘Fair Use’ vallen. Hij vindt dat Google zijn materiaal steelt, wat hij ook later verteld in het interview.

Het hele interview met Murdoch is hieronder te bekijken: