Ook bij Google wordt het steeds lastiger om zaken geheim te houden. Zo meldt Reuters vandaag dat Google op het punt staat een mobiel betalingssysteem te lanceren, het bedrijf zo hiervoor nauw samengewerkt hebben met MasterCard, een grote creditcardmaatschappij. Ook Techcrunch deed een ontdekking, zij kwamen op Youtube op een pagina terecht waarop de mededeling stond dat over een 78 aantal uur een persconferentie begint.

Die 78 uur is inmiddels al weer even geleden, de persconferentie staat gepland voor morgen, gezien het tijdsverschil zal de persconferentie in Nederland morgenavond plaatsvinden. Google wilde uiteraard helemaal niets bevestigen of reageren op geruchten. Ook Techcrunch deed navraag bij Google, hoe het nou precies zat met die persconferentie op Youtube, daarop zei Google dat gaan we even uitzoeken, enkele minuten later was de betreffende Youtube-pagina offline.

Reuters is dit keer degene die op basis van bronnen kan melden dat het gaat om een mobiel betalingssysteem, waarbij het voor de hand ligt dat Google gebruik gaat maken van de NFC-chip. Waarmee we ook meteen kunnen voorspellen dat het mobiele betaalsysteem van Google voorlopig alleen in de Verenigde Staten beschikbaar zal zijn, buiten het feit dat Google vrijwel alle diensten eerst alleen in de VS lanceert zijn er in Nederland simpelweg te weinig NFC-telefoons in omloop. Zo besloot Samsung recent om de Samsung Galaxy S II in Nederland niet te voorzien van een NFC-chip.

Google is echter niet de enige met plannen voor een mobiel betalingssysteem, ook Apple zou bezig zijn om een eigen betaalsysteem te ontwikkelen. Paypal heeft inmiddels al laten weten hun betaaldienst door te willen trekken naar de mobiele telefoon en gaat ook gebruik maken van near field communication (NFC).

Of er op korte termijn in Nederland ook een mobiele betaaldienst komt is nog maar de vraag. Veel van deze partijen zullen zich waarschijnlijk eerst richten op de Verenigde Staten. In Nederland zijn de banken en de providers wel aan het kijken of ze in 2012 een mobiel betalingssysteem in de markt kunnen zetten op basis van NFC.