2min

Tags in dit artikel

, , , ,

HTC delft opnieuw het onderspit in haar juridische strijd tegen Apple. Volgens een voorlopige uitspraak van de International Trade Commission (ITC) maakt Apple zich niet schuldig aan patentinbreuk. Apple mag haar producten dus gewoon blijven verkopen in de Verenigde Staten.

Het gaat hier om een voorlopige uitspraak van het ITC. Op een later tijdstip zal een jury definitief haar oordeel vellen. Ze kan daarbij afwijken van de voorlopige uitspraak, maar die kans is klein. Daardoor lijkt het erop dat HTC de rechtszaak gaat verliezen.

In juli stapte Apple naar de rechter om een import- en verkoopverbod voor HTC-toestellen af te dwingen. Deze toestellen zouden namelijk inbreuk maken op diverse patenten die in bezit zijn van Apple. Maar het Taiwanese HTC liet zich niet intimideren door haar Amerikaanse concurrent. Het bedrijf verklaarde tegenover de BBC dat het bereid is om een patentoorlog te voeren met Apple. Het telecombedrijf ging in hoger beroep tegen de uitspraak en stapte bovendien zelf naar de rechter om Apple te betichten van patentinbreuk.

Daarbij kreeg het bedrijf steun en bijval uit onverwachte hoek. Begin september verkocht Google negen patenten aan HTC die het bedrijf zou kunnen gebruiken om zich te verdedigen tegen de beschuldigingen van Apple.

Even leek het hierdoor dat Apple in de problemen zou komen, maar niets bleek minder waar te zijn. HTC heeft tegenover de Wallstreet Journal te kennen gegeven dat de strijd nog niet gestreden is. "Dit is slecht één stap in het hele juridische proces. We zijn er zeker van dat we een sterke zaak hebben en zijn bereid ons intellectueel eigendom flink te verdedigen", aldus de advocaat van HTC.

De defintieve uitspraken worden in november en december verwacht.