WhatsApp voor BlackBerry 10 uitgebracht

Abonneer je gratis op Techzine!

BlackBerry World, de applicatiewinkel voor BlackBerry-apparaten, biedt BlackBerry 10-gebruikers nu de mogelijkheid om WhatsApp te downloaden. Met de toevoeging van WhatsApp weet BlackBerry zich te voorzien van één van ’s werelds populairste applicaties van dit moment. De toevoeging neemt een bezwaar voor een overstap naar BlackBerry 10 weg.

WhatsApp voor BlackBerry 10 heeft gebruikers de mogelijkheid om berichten uit te wisselen met andere gebruikers van WhatsApp. Welk platform gebruikt wordt maakt niet uit voor de uitwisseling van berichten en bovendien kan gebruik worden gemaakt van WiFi of dataverkeer, men hoeft dus niet te betalen voor SMS-berichten als WhatsApp gebruikt wordt. Op BlackBerry 10 biedt WhatsApp de mogelijkheid om push-berichten te tonen, daarnaast is er volledige integratie met personen in het telefoonboek van de BlackBerry-telefoon.

De komst van WhatsApp voor BlackBerry 10 was lange tijd onzeker. WhatsApp meldde in december nog dat er geen plannen waren om de dienst ook naar BlackBerry’s nieuwste besturingssysteem te brengen. Achteraf gezien lijkt die uitspraak waarschijnlijk niet te kloppen, gezien de relatief korte tijd tussen de uitspraak en de uitgave van de applicatie.