Skype Qik is de nieuwe messenger maar met video in plaats van tekst

Stay tuned, abonneer!

Skype heeft een nieuwe app gelanceerd vandaag, Skype Qik. Skype Qik speelt helemaal in op de nieuwe manier van communiceren en op de trend van mensen die veel selfies maken. Met Skype Qik, kan je ook selfies maken maar dan video en deze kan je vervolgens delen met je vrienden, dit kan 1-op-1 of in een groep.

Skype gaat eigenlijk de concurrentie aan met diensten als Whatsapp, Facebook Messenger en Google Hangouts, alleen kiest Skype voor een andere manier van communiceren, in plaats van tekstberichten stuur je video’s naar elkaar toe. Dit kunnen video’s zijn van een activiteit die je zojuist hebt bijgewoond, bijvoorbeeld een concert, optreden of sportwedstrijd maar ook een video van jezelf om iets te vertellen aan een van je vrienden of een hele groep vrienden.

De video’s kan je namelijk niet alleen 1-op-1 versturen naar je vrienden maar je kan ook groepen maken waardoor je een video direct naar je trouwe vriendengroep, collega’s of je hele familie stuurt. Zij kunnen dan uiteraard ook reageren met een video die alle leden van de groep weer kunnen zien. Ontvangen video’s kunnen door de gebruiker direct worden gewist, doen ze dat niet dan wist de Skype Qik-app ze automatisch na twee weken.

Skype Qik is nu beschikbaar voor Android, iOS en Windows Phone. Voor meer informatie zie Qik.com.