KPN wil 35 miljoen euro investeren in Nederlandse startups

Abonneer je gratis op Techzine!

KPN heeft 35 miljoen euro gereserveerd om te investeren in Nederlandse startups. Het bedrijf heeft KPN Ventures opgericht om de juiste startups te vinden en vanuit daar te investeren. Welke eisen KPN gaat stellen aan de startups is onduidelijk, bijvoorbeeld of ze relevant moeten zijn aan de telecomsector.

KPN heeft vandaag bekendgemaakt dat het met KPN Ventures 35 miljoen euro wil investeren in Nederlandse startups. Het bedrijf hoopt te investeren in startups die vervolgens weer technologie kunnen leveren om KPN’s eigen producten, diensten en netwerken te verbeteren. Naar wat voor soort startups KPN op zoek is, is nog onduidelijk, evenals of er al startups bekend zijn waar KPN in gaat investeren.

Jan Kees de Jager laat het volgende weten of de startups waar KPN in zal investeren: "Potentiële partners kunnen bij ons gebruik maken van onze toonaangevende netwerken, uitgebreide kennis op het gebied van connectiviteit en beveiliging, en de mogelijkheid om nieuwe, innovatieve toepassingen onder de aandacht te brengen bij miljoenen klanten. We zijn voorstander van open innovatie, en door onze krachten te bundelen met start-ups willen we de ontwikkeling en commercialisering van zulke innovatieve toepassingen versnellen.”