‘Voormalig BlackBerry-topman aan de slag met Apple auto’

Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens Bloomberg heeft Apple een voormalig topman van BlackBerry ingehuurd om mee te werken in de nieuwe autodivisie van het bedrijf. Het zou gaan om Dan Dodge, die verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van QNX, een besturingssysteem voor auto’s dat in 2010 nog door BlackBerry werd opgekocht.

Het is niet bekend wanneer Dodge de overstap naar Apple gemaakt heeft, maar hij zou al enige tijd actief zijn voor Apple. Hij maakt deel uit van een team dat onder leiding staat van Bob Mansfield, die sinds hij de autodivisie leidt, een nieuwe strategie bedacht zou hebben.

In plaats van een geheel eigen auto te maken, zou Apple nu vooral nadruk leggen op de ontwikkeling van een zelfrijdend systeem. Zodra dat ontwikkeld is, zou het samen kunnen werken met autofabrikanten om een auto op de markt te brengen. Het zou het ontwikkelingsproces kunnen versnellen, waar Apple al tijden naar kijkt.

Er zijn al jaren geruchten dat Apple werkt aan de lancering van een eigen auto, maar die verhalen lijken nu steeds reëler te worden. Er zou gemikt worden op een release in 2020, maar de laatste keer dat we iets over het project hoorden, zou de auto minstens een jaar later uitkomen.

Het samenwerken met reeds bestaande autofabrikanten zou een manier kunnen zijn om de ontwikkeling weer te versnellen.