T-Mobile overweegt overname vaste diensten Vodafone

Abonneer je gratis op Techzine!

T-Mobile overweegt om weer actief te worden met vaste diensten voor internet, telefonie en televisie in Nederland. Volgens de CEO van Deutsche Telekom, Tim Hoettges, zou het onverstandig zijn deze optie niet te onderzoeken, zeker nu Vodafone Nederland zijn vaste productportfolio moet verkopen.

Of het ook zover gaat komen is echter nog maar de vraag, dat T-Mobile zich meldt als potentiële kandidaat om de financiële resultaten van de vaste dienstentak van Vodafone te kunnen analyseren spreekt voor zich. Op deze manier kan T-Mobile inzicht krijgen in de winstgevendheid van vaste diensten op de Nederlandse markt. Of het bedrijf ook daadwerkelijk terugkeert met een vast productportfolio valt echter te betwijfelen.

T-Mobile was in het verleden namelijk al actief met vaste producten in Nederland, Online.nl was een aantal jaar geleden nog eigendom van T-Mobile, maar de provider besloot deze in 2013 te verkopen aan de eigenaar van Canal Digitaal.

T-Mobile heeft er destijds bewust voor gekozen om te stoppen met zijn vaste producten en zich volledig op mobiel te focussen, nu weer terugkeren naar het aanbieden van vaste diensten klinkt dan niet logisch. Grote bedrijven maken echter wel vaker onlogische keuzes, dus uitsluiten doen we het zeker niet. T-Mobile is straks namelijk wel de enige provider die geen quad-play-abonnementen kan aanbieden, een combinatie van vaste internet, vaste telefonie, televisie en mobiel.

Op de redactie verwachten wij dat juist Online.nl of Tele2 zal proberen om de klanten van Vodafone over te nemen. Zij zijn al jaren actief op deze markt en kunnen de klanten eenvoudig in hun portfolio opnemen. Al moet KPN ook zeker niet worden uitgesloten, KPN is uiteindelijk min of meer de leverancier van de Vodafone-diensten want het loopt allemaal over het kopernetwerk van KPN. Voor KPN zou het een manier kunnen zijn om de concurrentie op het eigen netwerk klein te houden.