Samsung begint met massaproductie efficiënte 10nm smartphonechip

Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung begint als eerste bedrijf op de wereld met de massaproductie van zeer kleine smartphonechips. Het gaat om chips met transistoren van 10 nanometer, de kleinste tot nu toe. Daardoor zou er een flinke verbetering op het gebied van efficiëntie en prestaties behaald moeten worden.

Samsung stelt in zijn aankondiging dat, vergeleken met zijn voorganger met transistoren van 14 nanometer, de nieuwe chips tot 27 procent beter moeten presteren en 40 procent minder energie verbruiken. De productie van de chips begint relatief rustig en zal naarmate de tijd vordert opgevoerd worden. Dit is volledig afhankelijk van de yields die gehaald worden tijdens de productie. De bedoeling is dat ze in de tweede helft van 2017 in massaproductie gaan.

De Zuid-Koreaanse technologiegigant stelt dat de nieuwe chips ingebouwd worden in een product dat volgend jaar gelanceerd wordt. Het is niet bekend om welk product het gaat, maar volgens ingewijden gaat het om de Samsung Galaxy S8. Van dat toestel hangt veel af voor Samsung, gezien de grote problemen waar het mee te kampen heeft met betrekking tot de Galaxy Note 7.