HPE helpt Ajax met real-time analyse van spelersprestaties

Abonneer je gratis op Techzine!

Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Ajax hebben een overeenkomst met een looptijd van vijf en een half jaar getekend. Het techbedrijf levert Aruba netwerk- en storageoplossingen en Composable Infrastructure-oplossingen. Deze dragen bij aan het real-time analyseren en optimaliseren van spelersprestaties met behulp van kunstmatige intelligentie (AI).

Tijdens de training op trainingscomplex de Toekomst krijgen Ajax-spelers hesjes met transponders, die in verbinding staan met het veld. Ze zijn onder meer in staat om afstanden, startsnelheid en positie op het veld te meten. Ook meet de apparatuur temperatuur en vochtverlies.

Vervolgens wordt de data gecombineerd met videobeelden, zodat meetgegevens vrijwel real-time inzichtelijk zijn via een dashboard op de mobiele telefoon of laptop van de technische staf. Inzicht op basis van AI zijn hieraan toegevoegd. Met deze informatie kan de technische staf het maximale trainingsresultaat behalen, met minimale kans op blessures.

Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax, laat weten te anticiperen op de exponentiële groei van data en de toegenomen behoeften van de ICT-tak naar opslag. Hij geeft aan dat de club nog flexibeler geworden is.

Aanvulling

Naast de oplossing voor analyse van spelersprestaties, levert HPE ook technologie voor de kantooromgeving en contentproductie. Niet alleen neemt het aantal camera’s langs de velden en de kwaliteit van het beeldmateriaal toe, ook willen interne en externe gebruikers de content steeds sneller ter beschikking hebben. De oplossingen van HPE moeten de content veilig opslaan, bewerken en toegankelijk maken.

HPE werkt ook met andere sportclubs samen. Zo is er met Tottenham Hotspur een overeenkomst om het nieuwe stadion van de Londonse voetbalclub van geavanceerde technologie te voorzien. Zoals gezegd gaat het hier om een overeenkomst van vijf en half jaar. HPE wordt zodoende tot en emt 30 juni 2023 strategisch partner voor de afdeling Ajax ICT.