VMware heeft zijn blockchainproduct uitgebracht. Met VMware Blockchain kunnen bedrijven netwerken en gedecentraliseerde applicaties opzetten.

Met het nieuwe product richt VMware zich voornamelijk op de financiële markt. De blockchain moet ervoor zorgen dat verschillende partijen veilig informatie kunnen uitwisselen, zonder dat er miscommunicatie kan plaatsvinden door dataverlies of aanvallen van kwaadwillenden.

Consensus engine

VMware beschrijft het product als een ‘enterprise-grade consensus engine, ontworpen om de problemen van schaal en prestaties in blockchainoplossingen op te lossen, terwijl fouttolerantie en verdediging tegen aanvallen in stand gehouden worden’.

Byzantijnse fouten

De oplossing van VMware moet het probleem van Byzantijnse fouten op grote schaal oplossen, waarbij informatie op verschillende servers, eventueel van concurrerende bedrijven, overeen moet komen.

Tip: VMware gaat nieuw tijdperk in met VMware Cloud Foundation 4

Australian Securities Exchange

De eerste gebruiker van VMware Blockchain is de Australian Securities Exchange. De effectenbeurs combineert de blockchaintechniek met Digital Asset Modeling Language om een veilig betaalsysteem te bouwen.

Meer uit de techniek halen

In 2018 werd bekend dat VMware werkt aan de ontwikkeling van een eigen blockchaindienst. De Het bedrijf wilde meer uit de techniek halen dan de proof-of-work waarvoor de meeste blockchains gebruikt worden.

Tip: VMware Fusion en Workstation gaan Kubernetes meer ondersteunen