Abonneer je gratis op Techzine!

SlySoft, een softwareontwikkelingbedrijf dat onder andere het programma AnyDVD gemaakt heeft, heeft aangekondigd dat zij met een update is gekomen voor haar programma dat de BD+-beveiliging, die op sommige Blu-ray-discs wordt gebruikt, zou moeten kraken.

BD+ is een oplossing die afgelopen november voor het eerst ontwikkeld werd door Cryptography Research Inc. Macrovision sloot een deal van 45 miljoen dollar met dit bedrijf om deze encryptie te mogen gebruiken en alle patenten over te kunnen nemen.
Weken voordat deze deal gesloten werd kondigde SlySoft echter al aan dat zij de encryptie succesvol gekraakt had. Later echter dat het niet altijd mogelijk was om deze encryptie te omzeilen, maar dat dit enkel in zeer beperkte omstandigheden mogelijk was.

Gisteren heeft SlySoft wederom aangekondigd dat het deze encryptie gekraakt heeft. Het programma AnyDVD HD 6.4.0.0 heeft de optie om BD+ te verwijderen waardoor het "betere compatibiliteit met titels van Twentieth Century Fox" zou moeten leveren.