Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft een grondige update uitgebracht voor Google+. De update moet de gebruiksvriendelijkheid van de website gaan verbeteren. Echter zorgt de update ervoor dat de website in één klap een stuk meer op Facebook begint te lijken.

Gelijktijdig met de aankondiging van de update heeft Google daarnaast laten weten dat de website inmiddels beschikt over 170 miljoen gebruikers. Daarmee loopt Google nog steeds achter de feiten aan en is er nog veel werk aan de winkel. Concurrent Facebook beschikt namelijk wereldwijd over 845 miljoen actieve gebruikers. Daarnaast verwacht laatstgenoemde voor het einde van dit jaar over de grens van één miljard leden te gaan. Ook de waarde van Facebook zal naar verwachting snel de magische grens van 100 miljard passeren.

Er is dus nog aardig wat werk aan de winkel voor Google. Een stap in de goede richting wordt in ieder geval gezet met het uitrollen van de laatste update. Deze brengt bijvoorbeeld een vernieuwd navigatie-menu, een trending-sectie en belangrijke gesprekken worden extra benadrukt. De update doet de website op het eerste gezicht veel goeds, echter lijkt de website ook direct een stuk meer op concurrent Facebook.