Instagram mogelijk in problemen door bod Twitter

Abonneer je gratis op Techzine!

Twitter heeft een bod gedaan van 525 miljoen dollar op Instagram, drie weken voordat Facebook het bedrijf voor 1 miljard dollar overnam. Voordat de overname afgerond kon worden moest een onderzoek uitgevoerd worden, waarin Kevin Systrom, CEO van Instagram, aangaf dat hij geen ander bod had ontvangen.

Er zijn dus tegenstrijdigheden, zo blijkt nu. Instagram kreeg wel degelijk een ander serieus bod en ging zelfs mondeling akkoord met Twitter. Later krabbelde Systrom terug omdat hij het bedrijf onafhankelijk wilde houden. Drie weken later werd Instagram verkocht voor 1 miljard dollar aan Facebook.

Tijdens de ondervraging van Systrom gaf hij aan dat er geen ander bod was geweest op Instagram. Systrom deed dit waarschijnlijk om de voortgang van het proces te bevorderen, maar krijgt nu mogelijk alsnog de deksel op de neus. Het is echter niet duidelijk wat de valse verklaring voor gevolgen kan hebben voor zowel Instagram als Facebook. Vooralsnog zijn er geen klachten of protesten ingediend bij de rechtbank van Californië.