Facebook komt met anonieme sociale app Rooms

Abonneer je gratis op Techzine!

iPhone-gebruikers kunnen weer aan de slag met een nieuwe applicatie van Facebook. Rooms is een applicatie waarmee gebruikers met elkaar kunnen chatten, maar in tegenstelling tot andere applicaties van het sociale netwerk is het ditmaal onder een pseudoniem.

Facebook leunt zwaar op het eigen sociale netwerk, maar probeert de afgelopen jaren steeds meer innovatieve dingen. Het sociale netwerk lanceerde al verschillende losse applicaties met als doel het aanbod uit te breiden. Die pogingen waren niet altijd even succesvol, maar wie niet waagt, wie niet wint.

Met Rooms legt Facebook zich toe op het sociale element dat het zo goed beheerst, maar gebruikers gaan wel juist anoniem aan de slag. Mensen kunnen chatgesprekken in groepsverband voeren, een Facebook-account is geen vereiste. In de chatgesprekken kan niet alleen tekst worden verstuurd, maar ook foto’s en video’s. Facebook rekent erop dat gebruikers rooms met allerlei gespreksthema’s zullen aanmaken.

Gebruikers die een room aanmaken kunnen ervoor kiezen om iedereen toegang te geven, of enkel op uitnodiging. Ook is het mogelijk om in te stellen dat berichten alleen met goedkeuring van een beheerder worden geplaatst.

Vooralsnog is Rooms alleen beschikbaar voor de iPhone en enkel in een aantal Engelstalige landen zoals de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Kan je echt niet wachten om Rooms uit te proberen, volg dan onze handleiding voor het downloaden van apps uit de App Store van een ander land.