De vraag of Apple aan een eigen auto werkt wordt steeds makkelijker met ja te beantwoorden. Nadat Apple eerder al flink wat mensen inlijfde die gespecialiseerd waren in accutechnologie voor onder andere auto’s en Apple ook mensen wegkaapte bij Tesla, is het nu ook elders in de auto-industrie aan het werven, een topman van de Chrysler/Fiat Group werkt nu voor Apple.

Apple doet nooit aankondigingen aan wat voor nieuwe producten het werkt, dat weten we in principe altijd pas op de dag van de presentatie. Toch is het deze keer lastig voor Apple om geheim te houden aan wat voor product het werkt, als je zoveel mensen inlijft die afkomstig of gelieerd zijn aan de auto-industrie kan dat maar op één ding wijzen, de ontwikkeling van een auto.

Doug Betts is nu werkzaam voor Apple volgens zijn LinkedIn-profiel. Betts was hiervoor werkzaam bij Chrysler/Fiat en was daar verantwoordelijk voor "operations and quality control", hij was dus verantwoordelijk voor de kwaliteit van de auto’s die van de band kwamen rollen. Waarom zou je deze man aannemen als je niet aan een auto werkt? Volgens the Wall Street Journal heeft Apple eerder dit jaar ook Paul Frugale binnengehaald, deze man heeft in het verleden de technologie ontwikkeld die auto’s zelfstandig laat inparkeren.

Gezien de mensen die Apple aan zijn personeelsbestand toevoegt kunnen we er niet langer omheen dat Apple aan een auto werkt, een elektrische auto. Of het ook een zelfrijdende elektrische auto gaat worden kan nog niet met zekerheid worden gezegd. Apple zal in elk geval een prototype gaan ontwikkelen en dan zal het bedrijf de moeilijke beslissing moeten gaan nemen of het de auto ook in productie gaat nemen en op de markt brengen. Dat is een moeilijke beslissing, omdat het financiële risico vele malen groter is dan bij de introductie van bijvoorbeeld een Apple Watch.