min

Tags in dit artikel

,

Intel komt met een blauwdruk voor een persoonlijke, draagbare videospeler. Het bedrijf stemt verschillende componenten op elkaar af en levert die als bundel aan producenten. Die kunnen er vervolgens een videospeler van maken.

Intel ontwikkeld alleen de hard- en software voor het apparaat en is niet van plan om het zelf te gaan produceren. Ze zullen leveren aan producenten zodat deze zelf het apparaat kunnen maken waarmee digital media opgeslagen en afgespeeld kan worden. Het ontwerp is geschikt voor een apparaat ter grootte van een pocketboekje dat media van de pc kan downloaden via usb 2.0 of de draadloze netwerktechnologie 802.11b.

Het ontwerp omvat verder een Xscale-processor, harde schijf en LCD-scherm. De eerste apparaten worden volgend jaar verwacht voor ongeveer 400 dollar (403 euro). Producenten kunnen zelf de exacte specificaties van een apparaat bepalen, zoals de capaciteit van de harde schijf en de grootte van het scherm en de batterij. Op die manier kan ook invloed op de prijs worden uitgeoefend. Standaard komt het ontwerp waarschijnlijk met een schijf van 20 GB en een 4-inch scherm.