Abonneer je gratis op Techzine!

In september komt van het Amerikaanse bedrijf TurboXS misschien wel de meest opvallende uitbreiding voor je Nintendo GameBoy Advance. Met de module DTEC, die in je GBA geplaatst wordt en voorzien is van een aantal sensoren, kun je met behulp van deze sensoren je auto tunen.

Na het aansluiten van de GBA op de boordcomputer van je auto kun je met behulp van de speciale software allerlei gegevens in de gaten houden zoals de temperaturen van de lucht en uitlaat of het aantal RMP van de motor. Ook heeft de module een tachograaf functie. Deze gegevens kunnen worden opgeslagen om eventueel later te kunnen bekijken en analyseren, maar de gegevens kunnen ook realtime weergegeven worden.

met de "Tuner (Pro) Wideband Air/Fuel Ratio Meter", eveneens een product van TurboXS kun je met je gameboy met DTEC ook nog eens de mengverhouding van lucht/brandstof meten. Het echte tunen kan pas beginnen wanneer het "TurboXS UTEC Engine Management System" gebruikt wordt, waarmee het mogelijk wordt gemaakt dingen aan te passen.

Een prijslijstje voor dit alles wil TurboXS nog niet loslaten.