Abonneer je gratis op Techzine!

LITE-ON IT Corporation, wereldwijd marktleider in optische opslagsystemen, heeft de nieuwste schrijftechnologie geïmplementeerd in de LITE ON ATAPI/E-IDE 16x DVD dual brander: de SOHW-1693S.

Deze brander is voorzien van de nieuwste schrijftechnologie 4x DVD-R DL (Dual Layer). De DVD-brander kan gecertificeerde DVD-R DL en DVD+R DL-media met een maximale snelheid van 4X branden en single layer DVD-R en DVD+R met een maximale snelheid van 16X. Daarnaast herschrijft de brander High-Speed DVD+RW en DVD-RW met een maximale snelheid van respectievelijk 8X en 6X. Bovendien kan de brander DVD-ROM-media lezen met een snelheid van 16X.

De SOHW-1693S biedt de beste CD-R-schrijfprestaties die momenteel op de markt van herschrijfbare 16x DVD Dual ReWriters beschikbaar zijn. De brander schrijft CD-R- en CD-RW-media met een maximale snelheid van respectievelijk 48X en 24X en leest CD-ROM’s met een snelheid van 48X. Hierdoor is de brander zeer geschikt voor multimediatoepassingen op de PC, het maken van DVD-titels, het opslaan van grote audio- en videobestanden en het maken van een back-up van persoonlijke data.

De brander is voorzien van SMART-BURN-technologie die buffer underruns voorkomt en media compatibiliteit biedt voor het schrijven van DVD+R/ DVD+RW/ DVD-R/ DVD-RW/ CD-R en CD-RW. De eveneens ingebouwde SMART-X-technologie zorgt ervoor dat de audiokwaliteit van CD/ VCD/ DVD en het data uitlezen van DAE/ VCD/ DVD optimaal is. Bovendien is de brander voorzien van een stroombesparende functie.