Abonneer je gratis op Techzine!

Google kondigt een nieuwe programmeerwedstrijd aan met de naam "Code Jam". De beste programmeurs uit Europa zouden hieruit moeten voortvloeien. Werknemers verwerven voor verschillende Googlecentra zou ook een van de doelen zijn.

Als speler hoef je niet bang te zijn voor een programmeertaal die je niet zou kennen. Je kan er zelf één uitkiezen waarna je een aantal problemen moet oplossen in deze taal. De competitie is voor alle Europeanen, de 50 beste krijgen een geldprijs die varieert van 150 euro tot 2500 euro.

Shannon Maher, UK Engineering Site Directo verklaart dat men de wereldwijde IT-gemeenschap probeert te ondersteunen. Men wil de getalenteerde mensen op een leuke manier belonen en deze eventueel een job aanbiededen in een Googlecentrum. Het groeiende aantal Research en Development centra van Google heeft nood aan getalenteerde mensen.

Vanaf 1 mei kan je registreren om op 23 mei de eerste kwalificatierondes te spelen. Hieruit worden de 500 beste programmeurs geselecteerd. Na verschillende selecties blijven er nog 50 over. Deze strijden in Dublin om de eer en het geld. Op de site vind je meer info over het evenment en kan je je ook inschrijven.