min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony Pictures brengt morgen de eerste film op een 50GB Blu-ray schijfje uit. De film waaraan deze eer ten deel valt zal de film ‘Click’ zijn waarin Adam Sandler de hoofdrol speelt. Binnenkort volgen nog een aantal films van Sony en haar partners.

Volgens Sony bieden de dual-layer varianten van de Blu-ray schijfjes de interactiviteit en extra’s in high-definition, die Sony en haar partners sinds de launch van Blu-ray in juni beloofd hebben. Sony deed de aankondiging afgelopen vrijdag op de High Def 101 Conference.

‘Click’ is de eerste van drie films die Sony Pictures binnenkort uit zal gaan brengen. ‘Black Hawk Down’ en ‘Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby’ volgen respectievelijk op 14 november en 12 december.
Ook twee andere studio’s hebben een film op een 50GB Blu-ray schijfje aangekondigd. 20th Century Fox komt op 14 november met ‘Kingdom of Heaven’ en Lionsgate zal in december ‘The Descent’ uitbrengen. Warner Bros. zal naar verwachting ook een aantal dual-layer films uitbrengen, maar het bedrijf moet die aankondiging nog officieel maken.

Doordat er veel meer ruimte beschikbaar is op de schijfjes zullen alle extra’s in High-Definition te bewonderen zijn. Daarnaast is het geluid zonder compressie in het PCM (pulse code modulation) formaat terug te vinden op het schijfje.
‘Click’ zal niet veel bijzondere extra’s hebben, maar ‘Black Hawk Down’ zal de eerste film zijn waarbij Sony’s nieuwe ‘Blu-Wizard’ techniek geimplementeerd is. Met deze techniek kunnen gebruikers de manier waarop ze de extra’s bekijken naar wens aanpassen.