Abonneer je gratis op Techzine!

Casetek lanceert een geheel nieuwe TEC (Thermo-Electric Cooler) processor koeler bedoeld voor AMD en Intel processoren. De kast van een koeler gebruikt 50 Watt aan stroom en zal uitkomen als OEM-versie voor andere bedrijven.

TEC staat voor Thermo-Electric Cooler en werkt zoals een peltier element, een quote uit Wikipedia:

Quote:

Een Peltier-element is een elektrische component die kan worden gebruikt om warmte te verplaatsen van een koude plek naar een warme plek. Het is een puur elektrische warmtepomp.
Het Peltier-element is gebaseerd op het Peltier-effect, zo genoemd naar zijn ontdekker Jean Peltier. Deze ontdekte in 1834 dat wanneer er een elektrische stroom vloeit door een grensvlak tussen twee verschillende metalen, er een warmte-effect optreedt: warmte wordt getransporteerd.

Volgens Casetek is de fan erg stil en bied tegelijkertijd een zeer goede koeling. Toch is het niet verkeerd om rekening te houden met het gewicht van 845 gram. Verder wordt er bij de koeler een 5.25 inch module gelevert waarmee men via een LCD scherm de balans tussen de temperatuur van de TEC en de processor kan zien. De real-time processortemperatuur wordt overigens ook weergeven.