Peugeot heeft met Novell een deal gesloten over de levering van SuSE Linux Enterprise Desktop (SLED). Op 20.000 werkplekken zal deze versie van Linux bij Peugeot geïnstalleerd worden.

Ook levert Novell een kleine 2500 serverpakketten aan Peugeot. Door dit grote contract hebben Peugeot en Novell één van de grootste deals die ooit op de Europese markt gesloten is, wat betreft opensource software.

Onlangs heeft Novell uitgehaald naar Vista. Voornamelijk op gebied van onderhouds- en aanschafkosten wilde Novell de concurrentie opnemen. Het bedrijf beweert 90 procent van Vista te geven voor 10 procent van de prijs. Met deze deal heeft Novell in ieder geval stevig uit kunnen halen naar Vista.

Peugeot zelf heeft niets laten horen over de aanschaf van deze grote hoeveelheid software. Volgens het persbericht van Novell was Peugeot vooral onder de indruk van de ondersteuning, de gebruiksvriendelijkheid en de integratiemogelijkheden van Suse Linux Enterprise Desktop met Peugeots eigen, op Windows gebaseerde infrastructuur.