Abonneer je gratis op Techzine!

De eerste update voor Vista bracht afgelopen januari ook het programma Dreamscene met zich mee. Hiermee is het mogelijk om een bewegende achtergrond op Windows Vista Ultimate te krijgen. Het bedrijf Stardock heeft nu een website rond dit programma opgezet.

De website dream.wincustomize.com is gisteren speciaal gelanceerd om deze nieuwe feature voor Ultimate gebruikers te ondersteunen. Op de website worden de mooiste en beste wallpapers getoond, die allemaal gemaakt worden door gebruikers.

Gebruikers kunnen op de website een wallpaper downloaden, maar als je handig bent en je denkt iets moois gemaakt te hebben, dan kan je hem ook uploaden. Met een nieuw previewsysteem kan je een bewegende wallpaper bekijken voor je hem downloadt.
Daarnaast heeft Stardock ook een tweetal applicaties gemaakt, te weten DeskScapes en Dream Maker.

Met de eerste applicatie is het mogelijk om bijvoorbeeld de verschillende Dream Wallpapers te laten afwisselen aan de hand van de tijd of het weer. Het programma werkt met de extensie .dream, volgens de makers wordt het daardoor in de toekomst onder andere eenvoudiger om geanimeerde achtergronden te zoeken voor Vista. Met Dream Maker kun je je eigen geanimeerde wallpapers maken en opslaan in het .dream formaat.