Abonneer je gratis op Techzine!

De Engelse online winkel Maplin heeft het nu nog aantrekkelijker gemaakt om gebruik te maken van oplaadbare batterijen. De webwinkel heeft namelijk een apparaat in haar winkel toegevoegd waarmee je oplaadbare batterijen op kunt laden door middel van zonne-energie.

Doordat batterijen tegenwoordig erg veel gebruikt worden stappen steeds meer mensen over op oplaadbare batterijen. Doordat deze batterijen ieder keer weer opgeladen kunnen worden is dit op een gegeven moment toch goedkoper. Echter heb je voor het opladen van deze batterijen stroom nodig, waardoor het alsnog mogelijk is dat je zonder batterijen komt te staan.
De Engelse webshop brengt hier nu verandering in door een apparaat op de markt te brengen waarmee je de batterijen op kunt laten door middel van zonne-energie. Hierdoor kun je zelfs onderweg je batterijen opnieuw opladen zonder dat je ook maar in de buurt hoeft te zijn van een stroom aansluiting.
En natuurlijk is dit naast het feit dat je mobieler bent, ook nog eens beter voor het milieu doordat je geen milieuonvriendelijke stroom verbruikt, maar milieuvriendelijke stroom gebruikt die afkomstig is van de zon.

Volgens de makers van het product heb je op een zonnige dag ongeveer zes uur nodig om vier AA NiMh batterijen op te laden. De tijd waarin de batterijen opladen is volledig afhankelijk van het weer.
Ook is de oplader voorzien van een steun waarmee de oplader precies richting de zon gericht kan worden om zo het snelste op te laden. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende typen batterijen op te laden in de oplader. De prijs bedraagt ongeveer elf euro exclusief verzendkosten en oplaadbare batterijen.