Cisco en ServiceNow gaan samen oplossingen aanbieden die bedrijven de mogelijkheid biedt om werknemers weer veilig op kantoor te laten werken. De oplossingen kunnen onder meer contact tracing mogelijk maken.

De huidige COVID19-pandemie zet bedrijven nog steeds voor grote uitdagingen als het gaat om een veilige terugkeer van werknemers naar kantoor- of productieomgevingen. Zekers als het gaat om het invoeren van contact tracing zodat snel kan worden geïdentificeerd hoe positief bevonden werknemers zich binnen bedrijfsomgevingen hebben bewogen en met welke collega’s ze eventueel in aanraking zijn gekomen.

Samenwerking Cisco en ServiceNow

Cisco en ServiceNow hebben daarom de handen ineengeslagen en komen binnenkort daarom met een aantal specifieke oplossingen voor dit probleem. De oplossingen bestaan concreet uit een integratie van het indoor-localiseringsplatform Cisco DNA Spaces en de Safe Workplace Suite van ServiceNow. Daarnaast komt er ook een gezamenlijk ontwikkelde applicatie voor specifiek contact tracing.

Specifieke toepassingen

DNA Spaces is een onderdeel van de oplossingen van Cisco voor netwerksegmentatie. De dienst functioneert bovenop de verschillende draadloze en zakelijke geolocatietechnologie van de techgigant. DNA Spaces levert onder meer locatiegebaseerde data en analytics over hoe mensen en voorwerpen zich binnen fysieke kantoren en andere gebouwen bewegen. Ook kunnen klanten hierop direct ingrijpen.

De Safe Workplace Suite tools van ServiceNow helpen bedrijven om een veilige terugkeer naar de werkomgeving mogelijk te maken. Zo kan onder meer de gezondheid van medewerkers in de gaten worden gehouden en kan de inventaris voor beschermingsmateriaal worden beheerd. Ook biedt de suite een dashboard waarin gevisualiseerd alle data wordt verzameld door contact tracing-applicaties. Daarnast geeft een kaart, op basis van openbare data, aan hoe het staat met het aantal infecties.

Meer initiatieven

Cisco en ServiceNow zijn niet de enige grote techbedrijven die nu met elkaar samenwerken om bedrijven te helpen met het veilig laten terugkeren van medewerkers naar de werkplek. Andere voorbeelden komen onder meer van IBM samen met Workday en Salesforce met Siemens.

Tip: Hoe de volgende normale werkplek eruit ziet volgens ServiceNow