Abonneer je gratis op Techzine!

De feestdagen staan weer voor de deur, zo ook in Amerika. Het is nog maar elf weken tot de kerst dus iedereen is al het verlanglijstje aan het maken. De Amerikanen hebben dit jaar het liefst een digitaal cadeau, zoals een HDTV of een laptop met Windows Vista.

Solutons Research Group uit Canada heeft dit onderzocht. Afgelopen september zijn 1200 mensen benaderd van achttien jaar en ouderen om aantal vragen te beantwoorden, al deze mensen zijn afkomstig uit de Verenigde Staten en beschikken over een internet verbinding. Het rapport van Digital Life America is hier te zien.

76 procent van de ondervraagden wil met de feestdagen minimaal één digitaal cadeau ontvangen. Een aantal ondervraagde hadden meer dan één digitaal cadeau aangegeven, daarom is het totaal meer dan honderd procent. 35 procent wil heel graag een HDTV en 2 procent wil een digitale settop-box voor de HDTV bestellen, deze heb je toch nodig om televisie te kunnen kijken in HD kwaliteit, of je moet in bezit zijn van een Bluray- of HD-DVD speler, hier vroegen 6 procent van de mensen om.

In de catogorie 18-34 jaar zijn de notebooks anderhalf keer zoveel gewild als een desktop. Twintig procent zou graag een notebook zien, terwijl maar veertien procent een computer voor op het bureau wil. Veel mensen zouden ook graag een digitale camera willen of een GPS navigatiesysteem.

Hier komt de top tien meest gewilde digitale cadeaus:

  1. 35 % HDTV
  2. 20 % Notebook
  3. 17 % Digitale Camera
  4. 14 % Desktop Computer
  5. 10 % GPS navigatiesysteem
  6. 10 % Mobiele Telefoon
  7. 9 % Digitale Video Camera
  8. 9 % Nintendo Wii
  9. 7 % Sony PlayStation 3
  10. 6 % Blu-ray-/ HD-DVD-speler

Apple is heel blij, want zestien procent van de ondervraagde heeft een Apple product op het verlanglijstje staan. Apple komt niet in de top tien maar de MacBook staat op nummer elf en de iPhone staat op plaats vijftien.