Abonneer je gratis op Techzine!

In tegenstelling tot in Amerika, waar mensen voor de deur van de winkels lagen om een iPhone te bemachtigen, valt dat in Duitsland wel mee. De verkoop ligt lager dan T-Mobile verwacht had.

Er gaan slechts 500 iPhones per dag over de toonbank in Duitsland. Het loopt daar dus niet bepaald storm als je dat vergelijkt met de aantallen die in Amerika verkocht werden. De voornaamste reden hiervoor is dat de Duitsers vinden dat de iPhone overhyped is, maar ook veel te duur.

Duitsers kopen voor dat geld liever een smartphone van HTC of een Nokia N82, die in Duitsland erg goed verkoopt. De iPhone wint het wel op het gebied van surfen op internet. Uit een onderzoek van Net Application is namelijk gebleken dat er meer mensen via de iPhone surfen dan via Windows Mobile.

Wanneer de iPhone in Nederland verkocht zal gaan worden is nog steeds niet bekend. Ook is nog niet duidelijk welke provider de iPhone zal gaan leveren. De geruchten gingen dat dit door T-Mobile gedaan zou worden, maar ook KPN heeft interesse.