Abonneer je gratis op Techzine!

Uit onderzoek van de website Spiegel Online blijkt dat in Duitsland de iPhone van Apple tot nu toe het slechts verkoopt. Het product is op dit moment al elf weken te koop in Duitsland en is pas 70.000 keer over de toonbank gegaan.

Nadat in de Financial Times op 19 november een bericht is geweest dat in het Verenigd Koninkrijk slechts 190.000 iPhones verkocht waren, claimt Spiegel Online nou een intern document ontvangen te hebben van Philipp Humm. Philipp Humm is verkoopdirecteur van T-Mobile, in zijn document vertelde hij dat er sinds de release van de iPhone in Duitsland slechts 70.000 iPhones verkocht waren. Vanuit Frankrijk kwamen ook berichten binnen dat vier weken na de release al 70.000 stuks verkocht waren. Analisten hebben geschat dan in Europa het apparaat ongeveer 350.000 keer verkocht zou worden, nou blijkt dat dit wellicht toch iets te optimistisch is geweest.

Afgelopen week hebben twee analisten, Gene Munster en toni Sacconaghi, een schatting gemaakt van het aantal iPhones dat verkocht zal worden. Beide hebben voor Europa gesteld dat hier ongeveer 350.000 iPhones verkocht zullen worden. Het enige verschil waar beide over spreken is het aantal telefoons die simlockvrij zijn. Sacconaghi gelooft dat er ongeveer 270.000 iPhones simlockvrij zijn, Munster schat dat ongeveer 838.000 van de telefoons van Apple simlockvrij zijn. Deze 838.000 telefoons is ongeveer 25 procent van het totaal aantal verkochte telefoons in de Verenigde Staten.