Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft gister nieuwe firmware vrijgegeven voor de iPhone, het gaat om versie 1.1.4. Mogelijk is dit een stap dichter in de richting van iPhones SDK die binnenkort verwacht wordt. Apple geeft echter aan dat het alleen om enkele bugfixes gaat.

Aangezien Apple geheimzinnig doet over de de nieuwe firmware, doet dit vermoeden dat de update een opstap is naar de SDK. Zo zorgt deze firmware er waarschijnlijk voor dat het dadelijk mogelijk wordt third party-software op de iPhone te draaien. De firmware-update is 186MB groot, extreem groot voor een gewone update met bugfixes.

Mensen die een ge-unlockte iPhone gebruiken zouden deze update moeten vermijden. De nieuwste firmware zorgt er namelijk weer voor dat de iPhone weer gelockt waardoor er niet meer, via andere providers, mee gebeld kan worden. In het verleden duurde het echter niet lang voor er een jailbreak beschikbaar werd waardoor de iPhone weer ge-unlockt kan worden.

Als we de geruchten mogen geloven is de firmware-versie 1.1.4 de basis voor de SDK. Wanneer deze precies vrijgegeven wordt is nog bekend. Als de geruchten waar zijn zal dit niet heel lang op zich laten wachten.