min

Tags in dit artikel

, ,

HP heeft de "Pavilion dv2899 Artist Edition Notebook" geïntroduceerd. Dit model is ontworpen voor en door de ’tech-savy’ jeugd. Het winnende design van de HP en MTV Networks’ "Take Action. Make Art"-wedstrijd is verwerkt in de notebook PC. De Portugese artiest João Oliveira liet zich hiervoor inspireren door het thema "Aziatische odyssee".

Door de invloeden van de hedendaagse popcultuur, waarin retro elementen gecombineerd worden met moderne technologie, is deze notebook PC een opvallend mode accessoire, waarmee jongeren zich van de massa kunnen onderscheiden.

Het winnende design is overal in doorgevoerd: in de behuizing en de polsondersteuning, maar ook in de schermachtergrond en de verpakking. Daarnaast wordt er bij iedere Artist Edition Notebook PC een bijpassende tas meegeleverd.

De wedstrijd, waarin jongeren tussen de 16 en 24 jaar gevraagd werd de onderwerpen waarmee zij zich bezighouden in de vorm van kunst kenbaar te maken, genereerde in zes weken meer dan 9000 inzendingen. Uit de inzendingen bleek een sterke interesse onder jonge PC gebruikers voor de zogenaamde groene initiatieven in de markt.

Naast design vormen de specificaties natuurlijk een belangrijke component van deze Artist Edition. De HP Pavilion dv2899 Artist Edition Notebook PC is uitgerust met alle snufjes die een volwaardige entertainment PC moet hebben. Een 14-inch beeldscherm, Intel Core 2 Duo-processor en NVIDIA GeForce 8400M GS grafische kaart.

Quickplay is geïntegreerd met Internet TV en geeft met één klik toegang tot DVD’s en TV kanalen. De HP WebCam en YouCam-applicatie zorgen ervoor dat de gebruiker zowel gezien als gehoord kan worden op Internet. Met de HDMI-poort kan de PC direct op een ‘full-HD’ scherm aangesloten worden voor een nog beter beeld.

De "HP Pavilion dv2899 Artist Edition Notebook PC" is slechts in gelimiteerde oplage beschikbaar. In Nederland wordt deze notebook PC aangeboden bij de HP retail partners BCC, Dixons, Dynabyte, It’s electronic, Media Markt, MyCom, Office Centre en Paradigit tegen een adviesprijs van 999 euro.